Figaro d.o.o.
Kulturno Turistična Agencija
Lokavec 173
5270 Ajdovščina, SLO

Tel: +386 01 4315 209
Fax: +386 01 2322 668
Gsm: +386 041 645 721
haluda@siol.net

Seznam artistov

Marko Ferjančič - bariton

Marko FerjančičBariton Marko Ferjančič se je s petjem resneje začel ukvarjati v Vokalni skupini Šumljak, ki jo je vodil Ivan Kodele. Svojo pot je uspešno nadaljeval v Glasbeni šoli Vinka Vodopivca Ajdovščina, kjer je pod mentorstvom prof. Jerice Rudolf dosegel več odmevnih rezultatov na državnem in mednarodnem nivoju. Svoje pevsko znanje je izpopolnjeval tudi z lekcijami in seminarji pri profesorjih; Enrico Rinaldo, Lidija Horvat-Dunjko, David Bižić, Snežana Nena Brzaković, Annemarie Zeller, Gerhardu Zeller, Marcos Fink, Theresa Plut, Tanja Rupnik.

Na državnem tekmovanju TEMSIG je osvojil zlato plaketo (2. mesto, 2010) ter nagrado za najboljšo izvedbo skladbe slovenskega avtorja (2013). Na mednarodnem tekmovanju Concorso Internazionale di canto Giulio Neri 2014 je osvojil prvo mesto in zlato plaketo. Na mednarodnem tekmovanju Bruna Špiler, Herceg Novi, je osvojil zlato plaketo in drugo mesto.
Zlato priznanje in zmago v najvišji kategoriji je osvojil tudi na Mednarodnem tekmovanju Lazar Jovanović v Beogradu. Na tekmovanju Ferruccio Tagliavini v Deutschlandsbergu 2015 se je uvrstil v finalni krog.

Na povabilo maestra Roland Böer-a je na festivalu Cantiere Internazionale d'Arte 2015 odpel vlogo Simone-a v operi La finta semplice. V sodelovanju s Zdravkom Pergarjem in Simonom Krečičem je odpel vlogo Lovra v operi Gorenjski slavček. Večkrat je projektno sodeloval z Zborom slovenske filharmonije, prav tako je sodeloval pri več spevoigrah pod vodstvom prof. Jerice Rudolf.