Figaro d.o.o.
Kulturno Turistična Agencija
Lokavec 173
5270 Ajdovščina, SLO

Tel: +386 01 4315 209
Fax: +386 01 2322 668
Gsm: +386 041 645 721
haluda@siol.net

Seznam artistov

Štefan Mauri - skladatelj

Štefan MauriŠtefan Mauri je študiral kompozicijo na Akademiji za glasbo v Ljubljani pri prof. Lucijanu Mariji Škerjancu. Poleg glasbe je končal tudi storjništvo in do upokojitve je sobival z glasbo in tehniko. Leta 1970 je stanovil Komorni zbor Nova Gorica, vodil vrsto zborov, bil je pobudnik in ustanovitelj Orglarske šole Nova Gorica in oddelka glasbene šole v Podgori pri Gorici. Poučeval je Klavir, dirigiranje in druge glasbene predmete na orglarski šoli v Novi Gorici in na šoli Emila Komela v Gorici v Italiji. Danes deluje predvesem, kot komponist, izviren v svojem stilu, predvsem na področu sakralne zborovske glasbe in piše za nabolj vidnime slovenske  vrhunske amaterske zbore kot so: APZ - Tone Tomšič  Ljubljana, MePZ - Vipavska Vipava, MePZ - Hrast Doberdob, MPZ - Srečko Kosovel Ajdovščina .... in druge vrhunske slovenske komorne skupine in glasbenike: Godalni kvartet  Feguš, Boštjan Lipovšek, Marko Fink, Olga Gracelj, Mirjam Kalin, Ana Jerič - Pusar....  

Za svoje delo je prejel vrsto nagrad in priznanj:zlato Gallusovo odličje za dolgoletno zborovsko delovanje, Bevkova nagrada Mestne občine Nova Gorica za posebne ustvarjalne dosežke v umetnosti in kulturi, nagrada za zborovsko skladbo A kategorije (na besedilo Franceta Balantiča) ob 50-letnici smrti pesnika F. Balantiča, nagrada na mednarodnem tekmovanju pevskih zborov C. A. Seghizzi za najboljšo interpretacijo ljudske pesmi v priredbi skladatelja Ubalda Vrabca Polka je ukazana, drugo mesto na radijskem tekmovanju slovenskih zborov, prvo mesto na tekmovanju zborov v Izegemu, Belgija, 1984, častni znak Republike Slovenije za ustvarjalni opus, 2003.

Njegovo delo obsega predvsem zborovske skladbe za ženske, moške in mešane zbore, samospeve, vokalno-instrumentalne skladbe, maše in komorna dela. Posebno lepa je zbirka samospevov na besedila Alojza Gradnika Žariš in žgeš (1993). Opus je preobležen, da bi ga navajali v  celoti, zato naj omenimo leše maše: Slovenska maša Nadavški Mariji Snežni, Slovenska Maša Kristusa  odrešenika za mešani zbor in soliste (sopran, alt, tenor, bas)  s spremljavo orgel (2001), Latinska Maša za mešani zbor s spemljavo orgel (2001), Maša za pokojne za moški zbor s spremljavo orger (2001) in  letos v Toursu prvič izvedena Latinska Maša  in Kantata Meč ki deli avškemu zavetniku sv.Martinu.

Štefan Mauri: Cantata sv. Martin

Štefan Mauri: Maša Sv. Martin / Benedictus
Poje MPZ- DOBERDOB  v katedrali Sv. Martina v Toursu - Francija 2008
Štefan Mauri: Cantata sv. Martin Sv. Gora 2009

Štefan Mauri - skladatelj

Glasba Štefana Maurija je bila navdih za novi film TV Slovenija, ki je posvečen vsem, ki so umrli v Soški doliniŠtefan Mauri, slovenska maša Kristus odrešenik, ..