Figaro d.o.o.
Kulturno Turistična Agencija
Lokavec 173
5270 Ajdovščina, SLO

Tel: +386 01 4315 209
Fax: +386 01 2322 668
Gsm: +386 041 645 721
haluda@siol.net

Dogodki

BARITONIST ZDRAVKO PERGER NA BOŽIČNEM DOBRODELNEM KONCERTU V CERKVI SV. PETRA V lJUBLJANI V SOBOTO 21.JANUARJA 2017 OB 17:00

21.01.2017

Božični dobrodelni koncert  župnijske Karitas bo v soboto,21.januarja 2017,ob17.00 v župnijski cerkvi sv. Peter v Ljubljani


plakat sv. peter lju 2017SODELOVALI BODO:

ŽUPNIJSKI OTROŠKI PEVSKI ZBOR

MLADINSKI PEVSKI ZBOR OŠ LEDINA

VELIKI GODALNI ORKESTER GLASBENE ŠOLE
LJUBLJANA MOSTE - POLJE

ŠEMPETERSKA dWA ČELISTA
PETER KALSER IN LUKA KOROŠEC

AJDA ZALA OBERZA - prečna flavta


ZDRAVKO PERGER - bariton

DUŠAN JELŠNIK - orgle

Povezovala bo MIRJAM ŠPROHAR


Program:
O mio Signor - H.F. Handel
Ave Maria - C. Saint-Saëns
Panis Agelicus -G. Bizet
Dajte mi zlatih strun - Franz  X. Engelhart


ZDRAVKO  PERGER  je solist v ljubljanski operi Za seboj ima lepo število opernih likov med katerimi najbolj izstopajo: Harlekin iz Ariadne na Naksosu, Figaro v Seviljskem brivcu, Belcore v Kapljicah za ljubezen, Chansonet v Gorenjskem slavčku, Germont v Traviati… Posveča se slovenski ljudski in umetni pesmi, predvsem z novitetami in sakralni glasbi. Nastopal je s simfoničnim odrkestrom RTVZagreb, Simfonični orekester Pecsi (Madžarska), Simfonični orekester Camerata Labacensis iz Ljubljne, Simonični orkester TU – Dunaj .Filharmonija Veneto Treviso in Filharmonija Veneto iz Benetk. Gostoval:  v Avstriji, Italiji, Franciji, Avstraliji, Madžarski in na Japonskem. Štiri leta je bil član slovitega Slovenskega okteta. Posnel je zgoščenko slovenskih ljudskih pesmi. Je ustanovitelj Primorskega mednarodnega glasbenega festivala  v Ajdovščini.

DUŠAN JELŠNIK se je po končani nižji glasbeni šoli iz harmonike začel zanimati za igranje orgel. Sprva se je učil igranja orgel pri Uršulinki mag. Ceciliji Kobal in je prvi učenec Orgelske šole Teološke fakultete v Ljubljani, ki mu je bilo z odobritvijo ravnatelja g. Jožeta Trošta dovoljeno diplomirati z javnim koncertom v ljubljanski stolnici. Vzporedno je končal teoretski oddelek na Srednji glasbeni in baletni šoli v Ljubljani v razredu prof. Janeza Osredkarja. Študiral je na Akademiji za glasbo v razredu prof. Huberta Berganta. Zdaj nadaljuje študij pri prof. Renati Bauer na Akademiji za glasbo.

Igra pri bogoslužju v ljubljanskih cerkvah, vodi Mešani pevski zbor Prosvetnega društva Horjul, inštrumentira zborovske partiture za orkestre, v preteklem študijskem letu pa je sodeloval s simfoničnim orkestrom AG pri odmevni izvedbi Saint Saensonove orgelske simfonije po Sloveniji in v Bruslju. Posveča se tudi orgelski improvizaciji, komornim zasedbam in pogosto spremlja mešani pevski zbor Anton Foerster.