Figaro d.o.o.
Kulturno Turistična Agencija
Lokavec 173
5270 Ajdovščina, SLO

Tel: +386 01 4315 209
Fax: +386 01 2322 668
Gsm: +386 041 645 721
haluda@siol.net

Dogodki

SAKRALNI KONCERT V HAMBURGU V CERKVI SV. BONIFATIUS, Am Weiher 1 , Hamburg, po maši ob 17.30

20.11.2016






SAKRALNI KONCERT,
posvečen slovenski skupnosti v Berlinu in Hamburgu obeležujeta 45. jubilej njunega obstoja



VLADIMIR ČADŽ - tenor



ZDRAVKO PERGER - bariton



IRYNA RADOBENKO - orgle

KONCERTNI LIST


Program:

Ave Maria – W.A. Mozart

Pieta Signore – A.Stradella

Agnus dei W.A. Mozart- Cronungsmesse

O mio Signor- G.F.Handel

Ave Maria – L. Luzzi

Ave Maria – J.Caccini

Mati moja venec pletem – L.Mav

Mirno nam plove – P. Jereb

Dajte mi zlatih strun – F.X.Elgerhardt   (duet)

Ave Maria  -  P.Mascagni

Panis Angelicus – C. Franck

Agnus dei – G.Bizet

Messa di Gloria- Gloria – J.Puccini

Agnus dei – J. Puccini


VLADIMIR ČADEŽ je  iz pevske pedagogike diplomiral na Akademiji za glasbo v Ljubljani ter končal operno šolo Teatra Verdi v Trstu. Že dve desetljetji  soustvarja kot tenorist v Slovenskem oktetu in se kot prof. petja posveča glasbeni  vzgoji mladih rodov pevcev na glasbeni šoli v Novi Gorici. Tam poučuje tudi Fagot. Njegov glas odzvanja v različnih izvedbah, med drugimi v Big Ben-quartet-u, v Komornem zboru RTV Slovenija in  Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija. Kot gost solist je sodeloval s simfoničnimi ter drugimi orkestri in ansambli v Italiji, San Marinu, Avstriji, Nemčiji ,Hrvaški, Bosni , Srbiji, Makedoniji, Bolgariji, Veliki Britaniji, Madžarski, Franciji, Rusiji, Ukrajini, Avstraliji, Kanadi ter severni in južni Ameriki. Kot solist veliko prepeva na recitalih.Veliko se posveča samospevu ter predvsem slovenskim avtorjem. Na klavirju ga  spremljata žena prof. spec. Barbara Mačkić ter pianistka Natalija Šaver

ZDRAVKO  PERGER  je solist v ljubljanski operi Za seboj ima lepo število opernih likov med katerimi najbolj izstopajo: Harlekin iz Ariadne na Naksosu, Figaro v Seviljskem brivcu, Belcore v Kapljicah za ljubezen, Chansonet v Gorenjskem slavčku, Germont v Traviati… Posveča se slovenski ljudski in umetni pesmi, predvsem z novitetami in sakralni glasbi. Nastopal je s simfoničnim odrkestrom RTVZagreb, Simfonični orekester Pecsi (Madžarska), Simfonični orekester Camerata Labacensis iz Ljubljne, Simonični orkester TU – Dunaj .Filharmonija Veneto Treviso in Filharmonija Veneto iz Benetk. Gostoval:  v Avstriji, Italiji, Franciji, Avstraliji, Madžarski in na Japonskem. Štiri leta je bil član slovitega Slovenskega okteta. Posnel je zgoščenko slovenskih ljudskih pesmi. Je ustanovitelj Primorskega mednarodnega glasbenega festivala  v Ajdovščini.

ZDRAVKO PERGER  He performs as a solist in The Opera Hose in Ljubljana. His numeros opera intepretations include: Harlequin In Ariadne on Naxos, Figaro in The Barber of  Sevile, Belcore in L'Elisir d'Amore, Schansonet in The Nightingale from Gorenska, Germont in Traviata.and many others.He is actively engaged in Slovenian folk and art songs, novelties especially, and sacral music.He has perfomed with a symphony orchestra RTZ – Zagreb (CRO), symphony orchestra – Pecsi (H) and symphony orchestra  Camerata Labacensis – Ljubljana. Toured in Austria,  Italy, Fancia, Australia and Japan. He was also a member of the wellknown Slovenian Singer Octet for four years. He has recently recorded a CD with  Slovenian folk songs.