Figaro d.o.o.
Kulturno Turistična Agencija
Lokavec 173
5270 Ajdovščina, SLO

Tel: +386 01 4315 209
Fax: +386 01 2322 668
Gsm: +386 041 645 721
haluda@siol.net

Seznam artistov

BARRY ANDERSON - BARITON

Barry Anderson
                                                             Glasbeni in vokalni študij je začel na Visoki šoli za glasbo na Dunaju.
Potem je začutil večjo naklonjenost italijanski melodrami in prišel v Italijo, da bi zaključil študij petja. Bil je finalist tekmovanja "Voce Verdiane" v Bussetu in na drugih tekmovanjihdala priložnost za nastop v različnih vlogah v deželnih gledališčih. Ta izkušnja ga je kasneje pripeljala do nekaterih pomembnih gledališč, kot so Teatro San Carlo v Neaplju (Ballo in Maschera) in drugih gledališč v prestolnicah pokrajin, kot so Cagliari (Rigoletto) in Trst (Madam Butterfly in Adreana Lecouvreur).Sodeloval je na festivalu Mascagni v Livornu v "I Ranzau" in na festivalu Donizetti v Bergamu v "Elizabetti na gradu Kenilworth".Zapisi so sledili v različnih državah po svetu, med drugim: v Franciji v Areni Nimes (Il Corsaro), Barcelloni (Rigoletto), Münchnu (Il Trovatore), Frankfurtu (Macbeth), Cologni (Rigoletto, Macbeth in Simon Boccanegra). , Hamburg (Simon Boccanegra), Sydney (Il Tabarro), Santiago de Chile (Ballo in Maschera), Buenos Aires (Attila), Sao Paolo v Braziliji (Ballo in Maschera) in Maribor (Falstaff in Rigoletto).Z družbo Luis Alva v Limi v Peruju je debitiral v vlogi Scarpie. Ob stoletnici prve izvedbe je pel v vlogi Gérarda v Andrei Chénierju v Teatru Umbertu Giordanu iz Foggie.


Barry Anderson  -  Baritono    
                                                               
Iniziò gli studi musicali e vocali alla Hochschüle Für Musik a Vienna.
Sentiva poi una maggiore affinità per il melodramma italiana e venne in Italia per completare lo studio del canto. Fu finalista nel concorso “Voce Verdiane” a Busseto e in altri concorso che gli dava l’opportunità di debuttare in diversi ruoli in teatri di provincia. Questa esperienza  gli portava in seguito ad alcuni  teatri importanti come Il Teatro San Carlo di Napoli (Ballo in Maschera), e altri teatri di capoluogo come Cagliari (Rigoletto) e Trieste (Madama Butterfly e Adreana Lecouvreur).  
Partecipò al Festival di Mascagni a Livorno in “I Ranzau” e al Festival di Donizetti a Bergamo in “Elizabetta al Castello di Kenilworth”Seguivano scritture in diversi paesi nel mondo, fra cui: in Francia nell’Arena di Nimes (Il Corsaro), Barcellona (Rigoletto), Monaco di Baviera (Il Trovatore), Francoforte (Macbeth),  Cologna (Rigoletto, Macbeth e Simon Boccanegra), Amburgo ( Simon Boccanegra),  Sydney ( Il Tabarro), Santiago del Cile (Ballo in Maschera), Buenos Aires (Attila), Sao Paolo in Brasile (Ballo in Maschera) e Maribor (Falstaff e Rigoletto).Con la compagnia di Luis Alva a Lima in Perù ha debuttato nel ruolo di Scarpia.In occasione del centenario dalla prima rappresentazione, ha cantato il ruolo di Gérard in Andrea Chénier nel Teatro Umberto Giordano di Foggia.

Video Barry Andrson Rigoletto

Barry Anderson - Taci amor ( Elisabetta al Castello di Kenilworth - Gaetano Donizetti )