Figaro d.o.o.
Kulturno Turistična Agencija
Lokavec 173
5270 Ajdovščina, SLO

Tel: +386 01 4315 209
Fax: +386 01 2322 668
Gsm: +386 041 645 721
haluda@siol.net

Seznam artistov

Zdravko Perger - bariton

Zdravko PegerBaritonist Zdravko Perger je rojen leta 1954 v Lukanji v občini Slovenska Bistrica. Od leta 1977 je član ljubljanske Opere. Petje je začel študirati na glasbeni šoli v Šempetru pri Novi Gorici, pozneje je nadaljeval na SGBŠ v Ljubljani. Izpopolnjeval se je še štiri leta pri priznanem slovenskem opernem pevcu Rudolfu Franclu. Uspešno je opravil dva mednarodna pevska tečaja pri gospodu Alfredu Burgstalerju in danes vodilni pevki svetovnega slovesa Marjani Lipovšek. V Ljubljani se je udeležil tudi kratkega tečaja pri prof. mag. Margarethi Sparber z dunajske Visoke šole za glasbo in upodabljajočo umetnost, v Avstriji pa še pri priznanem mojstru samospeva Kurtu Vidmerju.

V svojem dolgoletnem delovanju je ustvaril naslednje vloge
: baron Douphol (Verdi, La Traviata), Marullo (Verdi, Rigoletto), Zerecki (Čajkovski, Evgenij Onjegin), Valentin (Gounod, Faust), Dancario (Bizet, Carmen), Fiorello in Figaro (Rossini, Seviljski brivec), Schlemil in Herman (Offenbach, Hoffmannove pripovedke), Amantio (Puccini, Gianni Schicchi), Harlekin (R. Strauss, Ariadna na Naksosu), Čekalinski (Čajkovski, Pikova dama), Belcore (Donizetti, Ljubezenski napoj), Bretigny (Massenet, Manon), Kosec (d" Albert, Mrtve oči), Chansonette (Foerster, Gorenjski slavček), Carnero (J. Strauss, Cigan baron), Krušina (Smetana, Prodana nevesta), Vihar (Rimski Korsakov, Nesmrtni Kaščej), G. Germont (Verdi, La Traviata ), Schaunard, Alcindor (La Bohème), Vitez (Parma, Ksenija), Prerok in Decimus Brut (Švara, Kleopatra), Alavise in Lelio (Wolf-Ferrari, Zvedave ženske) Malatesta ( Don Pasquale) in druge.

Sodeloval je pri krstni predstavi opere Janija Goloba Krpanova kobila v vlogi Gildenšterna in Alojza Ajdiča Brata v treh vlogah
Krstno je izvedel dela skladatelja Štefana Mavrija iz zvezkov Žariš in žgeš na besedilo Alojza Gradnika, Kadar ciprese šumijo na besedilo Ljubke Šorli, dve pesmi na besedilo Cirila Zlobca in kantato Meč, ki deli na besedlo Evgena Bavčarja.
Snemal je tudi za radio in televizijo z Acijem Bertoncljem, samospeve Štefana Mavrija in nekaj opernih predstav za radijski in televizijski arhiv).
Nastopil je tudi s simfoničnim orkestrom RTZ iz Zagreba, s simfoničnima orkestroma Camerata Labacensis iz Ljubljane in TU z Dunaja, simfoničnim orkestrom iz Pecsa (Madžarska), simfoničnim orkestorm Filarmonia Veneta iz Trevisa . Gostoval je v Italiji, Avstriji, Hrvaški, Avstraliji,  Japonski, Franciji, in Madžarski.
Ustanovil je Primorski mednarodni glasbeni festival v Ajdovščini in Glasbeno gledališče Figaro.

G.Rossini. Guglielmo Tell - Finale  ZDRAVKO PERGER
G.Verdi: Rigoletto Duett "Parla Siam soli..." KATARINA PERGER/ ZDRAVO PERGER
G.Verdi: Traviata  Aria G.Germonta Di Provenza.. ZDRAVKO PERGER
Figlia!...Mio Padre - Rigoletto - G.Verdi / Zdravko Perger - Urška Kastelic  Štefan Mauri: Cantata sv. Martin Sv. Gora 2009Operne vloge
:


Bretiny (Massnet: Manon 96)Ključar (Puccini : Tosca 82,89)Harlekin (R. Strauss: Ariadna na Naksosu 94)Amactio Nicolao  (Puccini: Gianni Schicchi 93)Alvise (V. Ferrari: Zvedave ženske  1989)Osebni Bojar (Musorski: Boris Godunov 1989)Bojar Hruščov (Musorski: Boris Godunov 1989)Malatesta (G. Donizetti 2007)Acindor (Puccini: Boheme 2004)Figaro ( Rossini: Sevilski brivec 2005,1990)Mandarin (Puccini : Turandot 82)Zarecki (Čajkovski :Jevgenij Onjegin 85)Kirurg (Verdi: Moč usode 79)Norman (Donizetti:Lucija Lammermoor 80)Dancario (Bizet: Carmen 89)Drugi svečenik (Mozart: Čarobna Piščal 83)Baron (Verdi : Traviata 84)Tri vloge (Ajdič: Brata 2002)

PEVSKI KURS SLOVENJ GRADECKoncert TolminKoncert v HrvatinihKoncert v Lovreču (Poreč)Prvi skupni nastop z Olgo v kliničnem centruKoncert v Šmrjeških toplicahKoncert Nova GoricaŽupanov ples v KamnikuKoncert v Salzburgu - AvstrijaKoncert v Toursu Francija

SVETI MARTIN  MADŽARSKA Koncert  na Madžarskem

VTISI S KONCERTA V LJUBLJNSKI STOLNICI 2008